FinansP.com

SGK HİTAP Sorgulama Nasıl Yapılır

SGK HİTAP Sorgulama Nasıl Yapılır

SGK HİTAP Sorgulama Nasıl Yapılır , Hizmet Takip Programı olan HİTAP, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilen ve sigortalı vatandaşları içeren çevrimiçi bir veri tabanı sistemidir. Sigortalılar için özel oluşturulan bu sistem ile; Tüm hizmet bilgileri ve bu bilgilerde yapılan değişiklikler çevrimiçi olarak aktarılır. Sigortalıların, hizmet belgelerini ve hizmet belgesinin düzenlenmesine esas olan bilgileri sigorta başlangıç ​​tarihinden itibaren HESAP sistemi üzerinden göndermeleri gerekmektedir.

Sigortalı bilgiler 90 gün içinde Servis Takip Programına (HESAP) girilmelidir. Sosyal Güvenlik Kurumu, 90 günü aşması halinde sigortalı başına aylık maaşının onda birine eşit idari para cezası verir. Ancak idari para cezası; hizmetin başlama tarihinin Aralık ayında geçerli olan asgari ücretin; 24 katı geçemez. 90 gün içinde HITAP sistemine girilmeyen bilgilerin cezası; bilgileri sisteme geç gönderen memur tarafından ödenir.

Memurların hizmetlerine ilişkin bilgiler kurumlar tarafından tutulduğundan, emeklilik talebinde bulunmak amacıyla veya memurluktan ayrılmak suretiyle diğer statüler kapsamında göreve başlaması halinde hizmet konsolidasyonu ve emeklilik için gerekli bilgi ve belgeler işlemler hizmet verdikleri kurumlar tarafından son kez talep edilmekte ancak yazışmalar posta ile yapılmaktadır. ; İşlemlerde gecikmelere, işçilik ve zaman kaybına neden olur.

Tüm bu olumsuzlukların üstesinden gelmek için, gelecek ve günümüz koşullarında iş gücü ve zaman kaybını ortadan kaldırmak için internet tabanlı bir sistem kurarak, memurların tüm bilgilerini HİTAP veri tabanında tutmak, elektronik ortamda izlemek ve önlemek zaman kaybı ve emekli maaşı bağlama süreci HİTAP Hizmet Takip Projesi başlatıldı.

SGK HİTAP Sorgulama Nereden ve Nasıl

Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Takip Programı hitap.sgk.gov.tr/HitapWeb adresinde gerçekleştirilmektedir. Öte yandan HİTAP programına girmek için Kanunun 8. maddesi gereğince sigortalıya kayıt yaptırmak ve sigortalıya bildirimde bulunmak amacıyla gönderilen 3 numaralı kullanıcı adı ve şifre ile resmi dairelere erişim yapılmaktadır. No. 5510. Öte yandan programa girmek isteyen memurlar için; nüfus ve kişisel bilgiler gönderilmelidir. Aksi takdirde; diğer bilgiler gönderilmeyecektir.

SGK HİTAP Sorgulaması Nasıl Yapılır

Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Takip Programı ile ilgili soru sormak için SGK resmi sitesinden HITAP sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. (hitap.sgk.gov.tr/HitapWeb)
Giriş yaptıktan sonra; SSI HITAP GİRİŞİ başlıklı bir ekran göreceksiniz.
Bu ekranda önceden belirlemiş olduğunuz kullanıcı adı ve şifrenizi girerek; Sisteme giriş yapabilirsiniz.
HITAP Kullanıcı Adı ve Parola
Hizmet İzleme Programına giriş yapmak için kullanıcı adınızı ve şifrenizi bilmeniz gerekir. Sigortalının daha önce kamu idareleri tarafından gönderilmiş olan istihdam ve işten çıkarma bildirimlerinin e-sigortası düzenlenmesi için verilen “3 numaralı kullanıcı adı ve şifre” ile Hizmet Takip Programına giriş yapmanız gerekmektedir.

SGK hizmet kombinasyonu sorgulama nasıl yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet birleşimi için verilen dilekçelerin sonuçlanması biraz zaman alabilir. Sunulan dilekçenin işleme alınıp alınmadığını ve hangi aşamada olduğunu öğrenmek için internet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan sorgulama yapılabilir. SGK Hizmet kombinasyonunu sorgulamak için https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama TC Kimlik numarası ve Belge kayıt yılı bilgilerinin açılan ekrana giriş yapılması gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra, gönderilen dilekçenin durumu hakkında bilgi alınabilir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN SORUŞTURMA

doğrudan E durumu üzerinden yapılabilir, https://www.turkiye.gov.tr/4a-emeklilik-k adresinden giriş yapılarak açılış sayfasında doğrulanmış link olmalıdır. Doğrulama işleminin ardından açılacak sayfada T.C. Kimlik numarası ve E-Devlet şifresi girilmelidir, ardından Sisteme Giriş düğmesine tıklayın. Onay süreci bittikten sonra; Yönlendirilecek ekran üzerinden sorgulama yapılabilir.