FinansP.com

KOSGEB Girişimcilik Sertifikasının Geçerlilik Süresi

KOSGEB Girişimcilik Sertifikasının Geçerlilik Süresi

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Geçerlilik Süresi  KOSGEB girişimcilere maddi destek ve teşvik sağlamanın yanında bir de girişimcilik sertifikası vermektedir. KOSGEB girişimcilik sertifikası girişimcilerin önünü daha da açmaktadır. Sertifika sahibi olan bireylerin işletmelerini ilerletmeleri ve ülke ekonomisine katkı da bulunmaları daha fazladır. Ayrıca sertifika sahibi bireyler aldıkları eğitim doğrultusunda işlerine daha akılcı ve profesyonel bir şekilde yaklaşabilir. Burada birçok kişinin aklına KOSGEB girişimcilik sertifikası geçerlilik süresi takılmaktadır. Katılımcılar, KOSGEB girişimcilik sertifikası geçerlilik süresi zamanını bilmediğinden sertifika ile uğraşmayı gereksiz görebilirler. Ama işin aslı öyle değildir.

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Geçerlilik Süresi

KOSGEB Nedir?
Küçük ölçekli işletme kurmak isteyen girişimcilerin yardımına koşan bir kuruluş. 1990 yılında kuruluşunu tamamlamıştır. KOSGEB olarak bilinse de asıl adı küçük ve orta ölçekli sanayiyi geliştirme ve destekleme idaresi başkanlığı olarak geçmektedir. Küçük ve orta ölçekli girişimcilerin sanayideki payını artırabilmek adına destek vermektedir. Ayrıca her KOSGEB girişimcisi ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. Girişimcilerin aldığı KOSGEB girişimcilik sertifikası da mevcuttur. Girişimcilerin merak ettiği sorulardan biri de KOSGEB girişimcilik sertifikası geçerlilik süresi ve sonrasıdır.

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Nedir?
KOSGEB tarafından yapılan teorik ve uygulamalı eğitim sonrası verilen bir sertifikadır. En naz 32 saat süren bir eğitim programı içerir. Eğitime katılmak ücretsizdir ve tam devam etmek gerekir. Katılımcıların KOSGEB girişimcilik sertifikası geçerlilik süresi ile ilgili merak ettiği her şey ve girişimci olarak yapmaları gerekenler kursta anlatılır. Eğitim sonrası verilen sertifikanın KOSGEB girişimcilik sertifikası geçerlilik süresi olmadığından herkesin katılımı zorunludur. İş yeri açmak isteyenler önce bu kursa katılıp belge almalıdır. Yoksa destekten faydalanamazlar.

KOSGEB Girişimcilik Sertifikasını Kimler Alabilir?
Girişimcilik sertifikası almak zorunlu olduğundan ve KOSGEB girişimcilik sertifikası geçerlilik süresi olmadığından her girişimci gönül rahatlığı ile alabilir. Bu sertifikayı almak için ilk şart 18 yaşını doldurmuş olmaktır. Her eğitimin farklı bir katılım şartı olabilir. Şartlar ne olursa olsun KOSGEB girişimcilik sertifikası geçerlilik süresi yoktur. Üst yaş sınırı yoktur. En az okuryazar olmak gerekir. Türkiye’de yaşamayan bireylere bu sertifika verilmez. Yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giyen veya terör örgütleri ile bağlantı kurmuş kişiler de bu sertifikadan faydalanamaz.

KOSGEB Girişimcilik Sertifikası Ne Gibi Kolaylıklar Sunar?
Girişimciler bu sertifikaya sahip olmaları halinde finansal olarak karlı olurlar. Açmak istedikleri iş yerleri için hibe ve faizsiz kredi imkanlarından kefilsiz olarak yararlanabilirler. Girişimcilerin sahip oldukları KOSGEB girişimcilik sertifikası geçerlilik süresi olmadığından bu girişimlerini istedikleri zaman yapabilirler. Girişimcilik sertifikası ile iş yeri açmak mümkün değildir. Bunun için farklı yolların izlenmesi ve koşulların yerine getirilmesi gerekir. Ayrıca KOSGEB girişimcilik sertifikası geçerlilik süresi olmadığından ister hemen ister birkaç yıl sonra iş yeri açma başvurusu yapılabilir. Burada girişimcinin zararına olan hiçbir durum yoktur. Devlet yoluyla yararlanılan hibe ve desteklerden yararlanmak için öncelikle bu sertifikayı almak ve daha sonra iş yeri açma prosedürlerini yerine getirmek gerekir.

KOSGEB Girişimcilik Sertifikasının Geçerlilik Süresi
En çok merak edilen konulardan biri olan KOSGEB girişimcilik sertifikası geçerlilik süresi yoktur. Bu sertifika bir yıl sonra da beş yıl sonrada geçerlidir, yani ömür boyudur. Sertifikanın veriliş amacı, iş yeri açmak isteyen girişimcilerin sertifikasız hareket etmemeleridir. Aslında bu sertifika bir nevi devlet kontrolüne tabi olmaktır. Bu sertifika yolu ile devlet hibe ve destek verdiği kişileri kontrol etmiş olur. Sertifika almak hemen iş yeri açılması anlamına gelmemektedir. Kişiler sertifikayı aldıktan birkaç yıl sonrada iş yeri açmak için başvuru yapabilir. Önemli olan kişilerin uygunluğudur. Zorunluluk asla yoktu