FinansP.com

Hangi Banka Ne Kadar Hesap İşletim Ücreti Alıyor

Hangi Banka Ne Kadar Hesap İşletim Ücreti Alıyor

Hangi Banka Ne Kadar Hesap İşletim Ücreti Alıyor Bankalar tarafından hem vadesiz mevduat hesap kullanıcıları hem de kredi kartı kullanıcıları için kesilen bazı tutarlar bulunmaktadır. Hesap işletim ücreti adı altında kayıtlara geçen bu kesintiler, her ne kadar yasal olmasa da tüm bankalar tarafından uygulanmaktadır.

2021 yılında kişiler hesap işletim ücretleri konusunda bir çözüm bulamadıklarından dolayı, daha az bir kesinti ile karşılaşmak adına seçmiş oldukları bankaların hangi tutarlarda kesinti yaptıklarını göz önünde bulundurmaktadır. Bundan dolayı hesap işletim ücretleri göz önünde bulundurarak banka seçimi yapacak olan kişilere, hangi bankanın ne kadar kesinti yaptığını şu şekilde sıralayabiliriz.

Hesap işletim ücretleri için 2021 yılında bankaların kayıtları şu şekilde düzenlenmiştir.

  • Alternatif Bank: Alternatif Bank Bonus Card 60tl , Alternatif Bank Uygun Card Yıllık Üyelik Aidatı Bulunmuyor.
  • Akbank: Akbank’ın belirlemiş olduğu hesap işletim ücreti, her yıl iki kez tahsil edilmektedir. Toplamda 150 Türk Lirası olan kesinti, 74,50 Türk Lirası olacak şekilde iki seferde alınmaktadır.
  • Denizbank: Denizbank kullanıcılarından aylık olarak tahsil edilen hesap işletim ücreti 11, 58 Türk Lirası’dır. Yıllık olarak hesaplandığında ise bu tutar 135,96 Türk Lirası olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Finansbank: Yıllık hesap işletim ücreti 153 Türk Lirası’dır. Üçer ayda bir yapılacak olan kesintilerin her birinde 38,25 Türk Lirası kesinti söz konusu olacaktır.
  • Enpara : Hesap işletim ücreti yok, kredi kart aidatı yok , eft ücreti yok
  • Garant BBVA: Garanti Bankası, yılda iki defa hesap işletim ücreti kesintisi yapmaktadır. 79,22 Türk Lirası olarak yapılan her kesinti, yıl sonunda 158,44 Türk Lirası’na ulaşmaktadır. Fakat bu kesintiler, bankadan maaşını alan kişilerden hiçbir şekilde yapılmamaktadır.
  • Halkbank: Birçok özel bankaya göre daha düşük kesintiler yapan Halkbank, müşterilerinden aylık olarak 6,50 Türk Lirası kesinti yapmaktadır. Yıllık olarak hesaplama yapacak olursak; kişilerden 78 Türk Lira’lık kesinti yapıldığı görülmektedir.
  • PTT Bank: Bankacılık sektöründe hızlıca ilerleyen PTT Bank, hespa açılış işlemlerinde kişilerden 5 Türk Lirası ücret talep etmektedir. Herhangi bir hesap işletim ücretleri konusu bulunmayan banka, hesabını kapattıran kullanıcılarına 5 Türk Lirası’nı geri iade etmektedir.
  • Türkiye İş Bankası: Türkiye İş Bankası müşterileri, yılda iki kez bankaya hesap işletim ücreti ödemektedir. Hesaplarındaki paradan otomatik olarak kesilecek bu ücretler, 54 Türk Lirası olmak üzere iki kez tahsil edilecektir. Bu da yıllık 108 Türk Lirası’na denk gelmektedir.
  • Vakıfbank: Vakıfbank üzerinden alınan mevduat işlemlerinde, aylık 8 Türk Lirası kesinti yapılmaktadır. Yıllık ise bankaya toplamda 96 Türk Lirası ödeme yapılmış olacaktır.
  • Ziraat Bankası: Vadesiz mevduat hesaplarından her üç ayda bir kesinti yapan Ziraat Bankası, her kesinti in 20 Türk Lirası, bir yılda ise toplam 80 Türk Lirası kesinti yapmaktadır.

Hesap işletim ücretleri 2021 yılı için bankalara göre bu şekilde karşımıza çıkmaktadır. Eğer kişiler bankanın almış olduğu hesap işletim ücretleri için rahatsızlık duyuyorsa, bankaya dilekçe yolu ile başvuruda bulunarak bu kesintilerin iptal edilmesini ya da kesilen hesap işletim ücretinin kendisine geri iade edilmesini talep edebilmektedir. Yasalaşmış olarak karşımıza çıkan bu durumdan binlerce vatandaşımız faydalanmış ve kesintileri geri alabilmiştir.